Over Inside-Out

De geboorte van Inside-Out

In de tijd dat ik als 1e directeur van Cliniclowns Nederland functioneerde (1992-1997), heb ik enorm veel geleerd over communicatie.

De meest effectieve manieren om een boodschap over te brengen, naar één persoon of naar hele zalen vol! Maar ook heb ik ervaren hoe het is om zeer ineffectief bezig te zijn. Ik deed alles maar ’n beetje op m’n gevoel en dacht op ’n gegeven moment: Hoe kan ik goed communiceren met een ander, als ik niet eens weet hoe ik zelf communiceer?!

En zo kwam ik terecht bij de methodiek NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) Deze methodiek gaf antwoord op de Hoe-vraag! En zo kreeg ik inzicht in de onbewuste processen binnen mijn communicatie (naar mezelf en naar anderen..) Ik dacht bijvoorbeeld dat ik altijd op een goede manier feedback gaf. Tòt iemand zei: ‘Máar, máár..?! bij jou is ’t nooit goed!’. De boodschap kwam blijkbaar heel anders over dan ik wilde! Daarna leerde ik e.e.a. op een effectieve manier te communiceren, ik snapte wat ik deed en werd goed begrepen.

Naast die zeer bruikbare technieken heeft NLP mij geleerd om te kunnen kiezen om bepaalde zaken anders te doen of blijvend te veranderen. Een wereld ging voor mij open! ‘Dàt moet iedereen weten!’, dacht ik.

En toen in 1997 Stichting Cliniclowns op de kaart stond en de basis was gelegd, begon ik met veel enthousiasme mijn eigen bedrijf voor Training & Coaching: Inside-Out!

Al snel volgde ik vele opleidingen om mij meer en meer te bekwamen in het geven van Coaching & Training (meer over Josée). De meeste opleidingen gingen over het bewust maken van onbewuste processen (vaak belemmeringen) en die te veranderen in effectieve sturingsmechanismen.

En nu, 20 jaar later, met véél meer tools en ervaring, staat Inside-Out nog steeds met veel enthousiasme klaar voor haar cliënten. Met de waarden: integriteit, professionaliteit en humor hoog in het vaandel!